Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без съгласие в Ловеч за състава на РИК

Снимка: Ивайло Илиев

В Ловеч политическите партии и коалиции не се споразумяха за състава на Районната избирателна комисия за предстоящите на 14 ноември президентски и предсрочни парламентарни избори.

На консултациите при областния управител Светослав Славчев, участваха представени в 46-ото Народно събрание партии и коалиции, които направиха своите предложения, но окончателния състав на комисията ще трябва да определи ЦИК.

Според решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) РИК – Ловеч, включва 13 членове, включително председател, двама зам.-председатели и секретар, като се спазва съотношението между партиите и коалициите.

„Има такъв народ“и ГЕРБ-СДС  са с по трима членове,„БСП за България” , „Демократична България“ и ДПС – по двама членове, а коалиция „Изправи се!Ние идваме“ – един.

От „Има такъв народ“ предложиха за председател Валентин Георгиев, а от „ГЕРБ-СДС“дългогодишния председател на РИК Валентина Недялкова, като направените предложения ще бъдат изпратени в ЦИК, която да вземе решение за определяне състава на РИК – Ловеч, както беше и за предходните избори.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна