Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милан остави Ювентус без победа и в зоната на изпадащите

Ювентус - Милан
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Ювентус и Милан завършиха наравно 1:1 на “Алианц Стейдиъм” в дербито на четвъртия кръг в Серия А. Алваро Мората беше точен за домакините в 4-ата минута, а в 76-ата Анте Ребич отбеляза изравнителния гол за гостите. Така едва за четвърти път в клубната си история "Старата госпожа" остана без победа след първите четири кръга на италианския елит. За "росонерите" пък това е първата им грешна стъпка в първенството след трите им досегашни победи през сезона.

Масимилиано Алегри направи само една промяна след победата с 3:0 над Малмьо в Шампионската лига. Става въпрос за появата на капитана Джорджо Киелини на мястото на Матайс де Лихт. Двамата в атака пък отново бяха Пауло Дибала и Мората.

Стефано Пиоли предприе две промени след загубата с 2:3 от Ливърпул в Шампионската лига. След контузията на Давиде Калабрия, Фикайо Томори беше преместен отдясно на отбраната и така в нейния център този път играеше капитанът Алесио Романьоли. В халфовата линия Сандро Тонали беше предпочетен пред Исмаел Бенасер. Нападението отново беше поверено на Ребич, който бeше подкрепян от Алексис Салемакерс, Браим Диас и Рафаел Леао от по-задни позиции.

В третата минута топката излезе в корнер след блокиран шут на Сандро Тонали. При изпълнението на ъгловия удар обаче домакините организираха бърза контраатака, при която Мората се озова сам срещу Майк Менян и испанецът прехвърли вратаря за най-бързия гол на “бианконерите” срещу този съперник от 1996 година насам.

В 17-ата минута именно Мората засече центриране на Алекс Сандро, но Менян изби топката в корнер. Малко след това стражът отрази и далечен шут на Дибала. В 24-ата Тонали пробва изстрел от разстояние, но топката попадна право в обятията на Войчех Шчесни. В 27-ата Леонардо Бонучи нанесе удар с глава след фал, но го направи неточно. В 31-ата "бианконерите" отново организираха опасна контраатака, при която Адриен Рабио беше изведен сам срещу вратаря, но Томори го настигна и го неутрализира. В 35-ата Пиоли извърши принудителна смяна, като се наложи Пиер Калюлю да влезе на мястото на контузилия се Симон Кяер. В 43-ата Киелини блокира шут на Ребич, след което Тонали прати топката в аут със своя  далечен удар.

"Росонерите" поеха инициативата в началните минути на втората част, но без да създават сериозни положения пред противниковата врата. В средата на полувремето нервите взеха връх, като първо Дибала и Тонали се спречкаха, а малко след това същото направиха Ребич и Бонучи. Между двете караници Леао се отчете с пропуск за гостите. В 74-ата минута Менян отрази удар на Данило. В 76-ата гостите успяха най-после да стигнат до изравнителен гол, след като Ребич се разписа с глава след центриране от корнер на Тонали. Това беше четвърти гол за хърватина срещу този съперник, откакто играе за Милан.

В следващите минути мачът се оживи. В 82-ата Ребич прати топката над вратата след опасна контратака на “Дявола”. В 85-ата резервата Мойс Кийн не намери целта, а малко след това Калюлю стреля от чудесна позиция, но Шчесни изби топката в корнер. В 88-ата Рабио стреля отдалече, но не намери рамките на вратата. До края на двубоя нито един от двата тима не отбеляза победен гол и той завърши при равен резултат.

Така в момента Ювентус се намира на срамното за клуба 18-о място и е в зоната на изпадащите. Милан пък запази втората си позиция в класирането с актив от 10 точки и по-лоша голова разлика от лидера Интер.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени