Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антиваксъри нападнали медицински екип в мобилен пункт във Варна

| обновено на 20.09.21 в 12:04
Снимката е илюстративна
Снимка: Радио Варна

Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров иска прокуратурата да разследва случай, при който група антиваксъри са нападнали вчера медицински екип в мобилен пункт във Варна.

Медиците са били принудени да прекратят имунизациите. Министър Кацаров настоява, ако се установят данни за извършено престъпление, виновните лица да бъдат изправени пред съда.

В позиция, изпратена до медиите, Министерството на здравеопазването осъжда категорично незаконните действия на антиваксърите и припомня, че "Ваксинацията срещу Covid-19 в България е доброволна и всеки сам решава дали да си постави ваксина или не".

Нападателите са установени, а информацията е предадена на съответните органи, съобщи заместник-министърът на здравеопазването Тома Томов.

„Ние категорично осъждаме това – лекари да бъдат нападани при изпълняване на своите трудови отношения. Всеки в тази държава има право да избира да бъде или да не бъде ваксиниран . Ние сме сигнализирали компетентните органи, оттук нататък те трябва да извършат съответните действия“, каза той.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!