Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Списание „Нова асоциална поезия“ като пътеводител в тъмното

Снимка: @newasocialpoetry

За да имаш очи за светлината, трябва първо да се научиш да виждаш в тъмното, прошепва брой 34 на списание „Нова асоциална поезия“. В него се говори открито за болките, травмите и тъгата, които пандемията оставя след себе си. Редакторите на списанието са нарамили отговорността за тези думи, написани къде с ирония, къде с директна критика, и възнамеряват на 25 септември от 19 часа в The Steps да ги прочетат пред публиката, която не се страхува да ги чуе.

„Има един такъв нихилистичен момент, който се опитва да мине отвъд пандемичната обстановка и някак си да я постави зад гърба си. И четенето, и броят са като ритуал, творчески, за отмятане на тежестта на всички събития, които се стекоха в последните две години почти“, сподели в „Артефир“ Стефан Гончаров, редкатор и автор в списанието.

„Нова асоциална поезия“ се стреми да бъде огледало на нуждите на хората – и на авторите, които имат какво да споделят, и на читателите, които искат да навлязат надълбоко в тъмното, за да излязат след това от светлата страна на живота.

Повече за новия брой и предстоящото четене чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени