Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мобилен екип ваксинира инвалиди и трудноподвижни по домовете в Кюстендилско

Снимка: БГНЕС, архив

Над 30 трудноподвижни лица и инвалиди по домовете ваксинира за седмица в Кюстендилския регион подвижен екип на РЗИ, казаха от областния оперативен щаб. Това ще продължи да се прави и по селата и отдалечените райони.

Ваксинирането по домовете става по предварителен списък, като екипът остава за известно време при имунизирания, за да проследят за евентуални усложнения при поставянето на иглата, поясни зам.-областният управител на Кюстендил и член на щаба Георги Илинов.

„Хората, които не могат да стигнат до ваксинационния център, мобилният екип да отиде дотам, включително може да отиде и по селата някъде, в отдалечените села и местности, махалите, където има възрастни хора и трудноподвижни. И да постои известно време, половин час след ваксинацията, за да изчака да види дали ще има реакция или не“, каза той.

По данни на РЗИ Кюстендил поставените дози ваксини от началото на имунизационната кампания към 20 септември са 45 024. Със завършен имунизационен цикъл са 24 021 лица.

За изминалата седмица в област Кюстендил са поставени 1157 дози, с първа - 620, с втора - 537 лица.

Въпреки негативното отношение у една част от населението ваксинирането в областта върви по около 1200 имунизирани за седмица, като регионът е трети в страната по ваксинация срещу Covid-19, обявиха от оперативния щаб.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна