Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистките до 18 г. започнаха със загуба на световното първенство

Националният отбор на България по волейбол за девойки до 18 години започна със загуба световното първенство
Снимка: bgvolleyball.com

Националният отбор по волейбол на България за девойки под 18 години започна със загуба на световното първенство в Дуранго (Мексико). Нашите, водени от Атанас Петров, отстъпиха пред състава на Аржентина с 1:3 гейма (26:24, 15:25, 19:25, 14:25) в първия си мач от предварителна група D на турнира.

Единствено в първия гейм нашите момичета успяха да затрудят съперника и да покажат възможности. След равностойно начало България се откъсна в средата на гейма и поведе с 19:14. Аржентинките стопиха пасива си и изравниха при 21:21. Нашите имаха първи геймбол при 24:23, но не успяха да затворят гейма. Все пак те сториха това при следващата възможност, като спечелиха с 26:24, след грешка на съперника и блокада. Тимът ни поведе с 1:0 гейма, но не успя да съхрани предимството. В следващите три части аржентинките се разиграха. Те показаха по-добра игра на повечето елементи и се наложиха с разлика. 

Аржентина отбеляза 9 аса в мача, срещу едва 1 в наша полза. В атака опонентът показа два пъти по-голяма успеваемост от нашия тим. Най-резултатна за България бе Ива Дудова с 10 точки. Виктория Коева и Боряна Ангелова приключиха с по 5 точки.

В следващия си мач нашият тим среща Русия. Двубоят е на 22 септември от 04:00 часа.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна