Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

На дневен ред в Добрич: Концесията на Спортен комплекс „Русалка“

Снимка: архив БНР

Общинският съвет на Добрич за пореден път ще разгледа концесията на Спортен комплекс „Русалка“, отдаден за срок от 30 години през 2010 година. Причината е в натрупани над 990 хиляди лева дългове на концесионера, както и в неспазване на условията по договора, сключен между фирмата „Би Ей Тур“ ООД и община Добрич.

Концесията се отнася до закрития плувен басейн „Русалка“, залите по бокс, художествена гимнастика и борба, както и редица прилежащи терени.

Към началото на месец септември задълженията на концесионера са за почти 1 милион лева, като те са за местни данъци и такси, концесионни плащания, задължения към ВиК оператора и по наложени от общината санкции за неизпълнение на договора. 

Концесионерът не е спазил инвестиционната програма, условията за работни места, не е заплатил разходи по текущото поддържане и експлоатацията на имота и не е изградил открит плувен басейн според поетите ангажименти.

В докладната записка, която ще бъде разгледана днес от общинските съветници, е записано, че ще се даде едномесечен срок за изпълнение на договора, след което той ще бъде прекратен. 

Добрич/ Снимка: Архив БНР

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.