Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теди Иванова: Oбичам свободата, която ми дават пътешествията с фотоапарат в ръка

Изначално при мен всичко е движение, динамика и развитие. На втори план, някъде дълбоко под повърхността е съзерцателната ми и мечтателна същност на човек - естет. Какво се случи, когато се засякохме, напълно случайно с фотографията преди години? Беше любов от пръв поглед... през визьора.




Пътуванията провокираха в мен желанието да споделям красотите, които виждам по света, с приятели и съмишленици. Записах се на курс, купих един безобразно тежък апарат и започнах. Моята първа страст беше пейзажната фотография. Да уловя красив момент, да рисувам с най-магичната светлина по залез и изгрев, се оказа приключение, което ми даде много като емоция, удовлетвореност и ми създаде безценни спомени.




Като пътуващ човек и фотограф през годините търпях развитие и стигнах до етап, в който осъзнах, че най-готините, забавни и незабравими случки ме срещат, когато изляза от зоната си на комфорт и отделя време за комуникация с местните хора. Да наблюдавам и снимам ежедневието им по далечни краища на света, да попивам и опознавам културата и традициите им се превърна в моето ново предизвикателство. А срещите попътно - фотографски, споделените моменти и всички любопитни истории покрай тях, определям като най-голямото богатство в живота си. Светът през визьора ми е цветен, многолик и необятен.




Аз съм Теди Иванова и обичам свободата, която ми дават пътешествията с фотоапарат в ръка.

За още снимки : https://www.instagram.com/tedy.ivannova

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени