Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекарска грешка е убила 18-годишния Теодор Давчев

| обновено на 21.09.21 в 15:18

"Смятаме, че лекарска грешка е причината за смъртта на 18-годишния ни син Теодор, който почина преди дни в Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „Св. Георги“. Това заяви в интервю за Радио Пловдив бащата на момчето адвокат Йордан Давчев.

Прокуратурата вече проверява смъртта на младежа, който е бил приет в болницата заради удар в главата и леко до средно мозъчно сътресение след катастрофа. В УМБАЛ „Св. Георги“ също тече проверка.

Младежът е бил оставен за наблюдение в клиниката, тъй като повръщал след удара. Самият лекуващ лекар изпитваше съмнения дали трябва да го приемат в болница, разказа бащата. 

Преди приема в болницата Теодор е бил адекватен, повърнал е няколко пъти на мястото на инцидента и вкъщи. Преди това е изследван с видеозон и скенер, установено е леко до средно тежко мозъчно сътресение, но без хематоми. Приет е за наблюдение в болницата. 

Когато му отишли на свиждане, родителите заварили сина си сам в стая, в агония, инспирирал вода от повръщането. По-късно се задушил. По разказа на бащата от медицинския персонал му били дали силно болкоуспокояващо. Въпреки започналите животоспасяващи мерки, 18-годишният Теодор издъхнал.

„Случват се такива неща“, казал лекуващият лекар на родителите.

"Искам всички виновни да получат своите наказания", коментира адв. Давчев.

Той не е виждал документите от назначените експертизи. 

Бащата на починалия младеж се надява справедливостта по случая да възтържествува. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна