Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джипи от Кюстендил получи грамота и благодарности за активно ваксиниране

Д-р Станислав Кръстев е ваксинирал досега близо 3 000 души в кабинета си.
Снимка: Кирил Фалин

Д-р Станислав Кръстев, джипи от Кюстендил, беше награден с грамота от здравното министерство и с благодарности от областната управа в града за най-активни и добри резултати при ваксинирането срещу Covid-19.

Д-р Кръстев е успял да имунизира от началото на кампанията досега в кабинета си в Кюстендил и в с. Гърляно близо 3000 души.

Първи ден от имунизирането през януари т.г. д-р Кръстев поставил 70 игли, толкова и на втория ден. След това спрял да брои имунизираните пациенти. Но от лични впечатления и разговори с пациентите си е стигнал до категорични изводи от ползата от ваксинирането.

„Медиите в България положиха доста усилия да демотивират хората с тия приказки за ваксините. Като дойдат, полагаме всякакви усилия да им обясним, че заболяването е опасно, от него се умира.

Може би не е лошо да се направи някакъв филм, за да покажат в интензивните отделения какво става, как хората се борят за една глътка въздух. И това ще ги мотивира. Знаете колко приказки се изприказваха и за „АстраЗенека“ и за…. Аз лично съм с „АстраЗенека“ и много ваксини „АстраЗенека“ поставих, на никой нищо не му стана“, каза д-р Кръстев.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна