Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паралелки в 10 училища преминаха на дистанционно обучение в област Велико Търново

Снимка: БГНЕС, архив

В област Велико Търново паралелки в 10 училища преминаха на дистанционно обучение заради заболели от Covid-19 учители и ученици. В областта няма възможност за разкриване на Covid зони, където заразените с коронавирусна инфекция да получат рецепти за безплатни лекарства.

В област Велико Търново няма Covid зона, защото няма кой да я обслужва, обясни директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Евгения Недева.

„За съжаление в ДКЦ-ата и в медицинските центрове работят лекари на по-зряла възраст и на този етап няма желаещи да работят в такава зона. В разговори сме с управителя на Диагностично консултативен център 1. Той полага усилия да намери персонал, но това е проблемът“.

Заболеваемостта от Covid-19 в областта достигна 408 на 100 000 население. 195 са тежките случаи на болнично лечение. 11 от 20-е интензивни легла са заети. 

14,8 % от населението е със завършена имунизация. Най-слаб е обхватът в община Стражица, където с две дози от ваксините са под 8 % от населението. Ваксинирани са 270 подрастващи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна