Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перник прекрачи прага на червената Covid зона

Снимка: БГНЕС

И Перник прекрачи прага на червената Covid зона. Регистрираната 14-дневна заболеваемост е 265,7 на 100 000 души.

Добрата новина е, че към момента няма карантинирани паралелки в училищата, няма и карантинирани групи в детските градини, съобщи директорът на РЗИ д-р Стела Димитрова.

Активно болните в област Перник са 365. 85 са хоспитализираните, като 16 от тях се лекуват в болнични заведения в София.

Няма недостиг на легла в региона. Към момента в двете болници в Перник - многопрофилната „Рахила Ангелова” и Белодробната болница, са разкрити общо 103 Covid легла. Според д-р Димитрова се засилва интересът към ваксинацията. След наблюдавания отлив през лятото, сега желаещите да се ваксинират са в пъти повече.

„От август насам вече започна да се завишава самата ваксинация. Може би бяха на почивка хората, ангажирани. От сряда започваме лъчовете по селата по общини. Първо започваме с Брезник. От понеделник - в Земен”, каза д-р Димитрова.

Днес в кабинета на областния управител д-р Симеон Васлев бяха връчени грамоти от името на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров на ДКЦ-1 и на общопрактикуващия лекар д-р Мария Памукчиева за приноса им във ваксинационната кампания.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени