Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С 6 незабавни мерки спират катастрофите по пътя Провадия - Айтос

Снимка: БНР Бургас

С шест незабавни мерки ще намалят опасността от катастрофи на главния път Провадия - Айтос. Това стана ясно след среща на кмета на Айтос Васил Едрев със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков и областния управител на Бургас Мария Нейкова. 

Повод за дискусията стана тежката катастрофа след кръстовището на изхода на Айтос, при която загинаха баща и двете му деца.

Катастрофа в Айтос взе три жертви


Сред мерките са поставяне на подвижни кантари за установяването на претоварени автомобили, както и временно спиране на движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона през Айтоския проход. Ограничението ще влезе в сила от 27-и септември, а товарните коли ще преминават през Карнобат, каза зам. министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков:

"Постоянно полицейско присъствие с мобилна камера за скорост. Веднага стартират колегите от полицията процедурата по изграждане на стационарна камера за скорост."

Жители на Айтос ще блокират кръстовище с искане за обходен път


Комисия по регионално развитие в областната управа пък ще започне процедура по изграждането на обходен път на Айтос, каза областният управител Мария Нейкова:

"До края на месец октомври ще бъде свикан областният съвет за регионално развитие, на който ще се гласува и приоритетното изграждане на този обходен път, за да може да бъдат предотвратени тези пътно-транспортни произшествия и загубите на човешки животи."

Община Айтос подкрепя протеста за преместването на опасния път


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!