Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Витрина на Деня на независимостта в Регионалната библиотека в Перник

Снимка: Перник / Снимка: БГНЕС

Регионална библиотека „Светослав Минков” в Перник посвети библиотечна витрина на Деня на независимостта. В голямата читалня на библиотеката любознателните читатели могат да видят Манифеста, с който българският княз Фердинанд обявява независимостта на България., както и много печатни и периодични издания, които разказват за една от най-значимите дати в българската история.

Перничани имат възможност да се запознаят с том четвърти от „История на българите: Българската дипломация от древността до наши дни", "История на нова България 1878-1944" на проф. Елена Стателова и други печатни издания, както и статии за бележитата дата, публикувани в периодичния печат през годините.

Интерес предизвиква и книгата на Курт Хауке „България. Страна, народ, история, култура, стопанство”, в която има много данни за състоянието на българската промишленост и селско стопанство в предвоенните години. Авторът прави обширен исторически обзор и вмъква интересни наблюдения за българската народопсихология.

Изданието включва 141 уникални снимки от всички краища на България, включително новоприсъединените земи, както и седем карти.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени