Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С временни мерки в района на Айтос ще ограничават катастрофите

Ще има постоянно полицейско присъствие

Снимка: Даниела Костадинова

Постоянно полицейско присъствие и мобилен кантар за установяване на претоварените камиони ще има на изхода на Айтос, там където на 13 септември при тежка катастрофа загинаха баща и двете му деца.

Представители на полицията и заместник- министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков се срещнаха с жители на  Айтос и на руенското село  Речица. 

Временни мерки до изграждане на околовръстен път поискаха жителите:

„Докато този път обходния се случи, тъй като това  е много време в годините. Самата процедура е много дълга. Имаме  предложения, които временно да решат нещата - първо тук преди години имаше  аварийна отсечки при отказ на спирачките отбий надясно. Другото, което е да се сложат камери, да засичат със снимки, за да се види кой спазва скоростта. Ако може релефни настилки, които убиват скоростта“.

Борислав Христов Муеров заместник- директор на Главна дирекция „Национална полиция“ и старши комисар Калоян Калоянов, директор на Бургаската полиция се срещнаха с протестиращите

„Тук ще има постоянно полицейско присъствие. Мястото ще е различно. Има радари, които са мобилни  камери. Нашата идея е да има постоянно полицейско присъствие. Ще има полицейско присъствие“.

„Планирани са на територията на Бургаска област още четири стационарни камери. Говорим за камери, които са стационарни, постоянни със стойки.  След направения анализ сме взели решение едната от камерите да бъде поставена точно преди град Айтос“

Заместник- министърът на регионалното развитие  и благоустройството Валентин Граматиков не се ангажира със срокове за изграждането на Обходния път

„Ангажирам се с това проектите, които съществуват или които не съществуват да бъдат стартирани в необходимите  срокове по правилния начин“.

Целия репортаж можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна