Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БДЖ публикува за обществено обсъждане проект на график за движение на влаковете за 2022 г.

Снимка: БГНЕС

Проектът на График за движение на влаковете за следващата година е публикуван за обществено обсъждане на сайта на БДЖ, съобщават от компанията. Така клиентите на БДЖ от областните и общински администрации ще могат да реагират с аргументирани предложения. 

Основните промени в проекта на График са свързани с увеличаване броя на бързите влакове в някои направления и подобряване на връзките с възможност за пътуване в различни региони на страната.

Предвижда се движението на директен бърз влак Горна Оряховица-Пловдив и обратно, който ще пътува през Царева ливада и Карлово с удобна връзка за Габрово, както и за Хисар и възможност за директно пътуване до Казанлък, Калофер и курортните градове Павел баня и Баня.

Сезонни нощни влакове ще пътуват между София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и между Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с удобна връзка в Мездра за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в обратното направление.

За пътуващите от София за Плевен ще бъде осигурен бърз влак на мястото на вечерния пътнически влак по това направление, който ще изминава разстоянието за по-кратко време.

До 11 октомври могат да се изпращат предложения за изменение в проекта на График за движение на влаковете, съобщават още от БДЖ.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна