Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предизвикателството прието!

2
Снимка: РИОСВ-Шумен

Десетки шуменци от различни възрасти, изкачиха днес стъпалата към паметник „Създатели на Българската държава“ и по този начин приеха предизвикателството, отправено от Регионалната еко инспекция в Шумен по повод Европейската седмица на мобилността.

„Ходенето пеш е много важно за тонус и енергия. Движението определено ми помага, създава ми настроение и изобщо се чувствам добре“, заяви една от шуменките приелите предизвикателството. „Спортувайте и ходете пеш“, пък призова друг гражданин, който изкачи 1300 стъпала с тичане. „Природата е една и трябва да я пазим. Нека се движим повече с велосипед до работните си места или да вървим пеш“, призова друга дама от Шумен.

„Идеята беше да заинтригуваме шуменци с нещо по-различно  и нестандартно. За първите 200 души, които изкачат всички стъпалата паметник „Създатели на Българската държава“ сме подготвили светлоотразителни гривни с надпис РИОСВ – Шумен. Искаме да насърчаваме хората все повече да се придвижват пеш или с велосипед и по-малко да ползват автомобилите си, за да постигнем една по-чиста околна среда за нас“, каза Миглена Данчева, главен експерт в шуменската екоинспекция.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Най-четени