Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Панайотов: МО ще е готово с предложението си за бюджет за 2022 г. преди конструирането на новия парламент

Георги Панайотов
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната ще е готово с предложението си за бюджет за 2022 година още преди да бъде конструиран новият парламент. Това заяви във Велико Търново служебният военен министър Георги Панайотов.

Според служебния министър на отбраната Георги Панайотов приоритетът на Военното министерство за догодина би трябвало да е превъоръжаването на Българската армия:  

„Като процент ние имаме съюзнически ангажименти да е 2% от Брутния вътрешен продукт през 2023 година да достигнем този процент. Трябва да се случи, вървим нататък“. 

Служебният военен министър посочи още, че се надява да бъде продължена тенденцията в държавния бюджет отново да бъдат включени средства за увеличение на заплатите на военнослужещите: 

„Това е едно доста сложно упражнение, което не зависи само от министъра на отбраната. Трябва да седнем, да разговаряме, да видим какви са приоритетите и да предложим съответно на българския парламент да одобри един бюджет“, заяви министърът на отбраната Георги Панайотов във Велико Търново, където участва в честванията за 113-ата годишнина от обявяването на Независимостта.  


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени