Eмисия новини
от 04.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В детските градини в Ловеч са извършени ремонти за над 160 000 лева

Снимка: БНР

В детските градини в Ловеч това лято са извършени ремонти за над 160 000 лева и е закупено ново обзавеждане и техника за близо 31 хиляди лева.

Средствата са осигурени от делегираните бюджети на детските градини.

В Детска градина „Радост“ за близо 59 000. лева е извършен основен ремонт на покрива, на басейна и прилежащите към него помещения. Закупена е пречиствателна система за басейна.

В ДГ „Първи юни“ е извършен ремонт на покрива на основната сграда, ремонт на ВиК инсталация, тавани и подова настилка за 49 хил. лева.

Закупени са обзавеждане и техника за 3595 лв.

В ДГ „Слънце“ е ремонтиран покрив, коридори, фоайета, учителска стая, медицински кабинет, както и боядисване на дворно оборудване, на обща стойност 25 208 лв. Закупена е компютърна конфигурация и лаптопи за 2486 лв.

В ДГ „Снежанка“ е направен частичен ремонт на покрива на основната сграда, както и ремонт на кухня, ВиК инсталации, антре, административни помещения и физкултурен салон. Общата стойност на ремонтните дейности е 23 981 лв. от делегирания бюджет.

В ДГ „Мария Сиркова“ с 16 040 лв. от делегирания бюджет са закупени пързалки, беседки, влакчета и друго дворно и стайно обзавеждане.

В ДГ „Зора“ е закупена техника.

За учебната 2021/2022 учебна година в детските градини са записани 875 деца и са сформирани 38 трупи.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.