Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадин Костадинов: България е управлявана отвън територия

Няма никаква разлика между правителството на Румен Радев и правителството на Бойко Борисов и Каракачанов

Костадин Костадинов
Снимка: БГНЕС

„Смятаме, че, за да има независима България, трябва да има независим държавен глава“, каза за БНР лидерът на партия „Възраждане“ д-р Костадин Костадинов, който ще се кандидатира за президент заедно с кандидата за вицепрезидент адв. Елена Гунчева.

По думите му президентът Румен Радев през последните месеци концентрира цялата изпълнителна власт.

„Това, което видяхме от неговите министри, ни показа ясно и категорично, че думите се разминават категорично с делата неговите и няма никаква разлика между правителството на Румен Радев и правителството на Бойко Борисов и Каракачанов“.

Според Костадинов Румен Радев многократно е заявявал, че мерките, които се налагат за ограничаване на пандемията, са неефикасни и неефективни.

„В момента, в който започна да управлява държавата, продължи да управлява по същия начин - никаква промяна- даже затягането на мерките. В сферата на образованието - налагане на чужд диктат на българското образователно ведомство и забрана на български учебници и провеждане на българска образователна политика, т. е., никаква промяна в нито един от секторите.  Напротив задълбочаване на тенденцията за налагане на чужд контрол в българската държава. Включването на чужди граждани в управлението на държавата мина всякакви граници – разбира се, че визирам Кирил Петков“, допълни в предаването „12 + 3“ Костадинов.

Костадинов коментира, че в България в момента не е независима.

"Тя е колония, тя е управлявана отвън територия, управлявана пряко от Американското посолство, което определя състава на Министерския съвет и определя кои министри на кои постове да бъдат сложени".

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна