Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха обновената сграда на Първа противопожарна служба в Русе

Снимка: Fбластна администрация на Русе

С тържествена церемония, водосвет и демонстрации на уменията на пожарникарите бе открита напълно обновената по европейски проект сграда на Първа районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе.

Сградата на Първа противопожарна служба в Русе е основно ремонтирана и всички помещения в нея са изцяло преоборудвани благодарение на реализирането на съвместен проект с Румъния, като за българската страна неговата стойност е малко над 2 милиона евро.

Сега сградата отговаря на най-съвременните европейски изисквания за функционалност. Освен изградените енергийно ефективни системи, са подсигурени средства за контрол на достъпа и видеонаблюдение, нова тренировъчна зала за пожарникарите, спални помещения и столова.

„Това е най-новооткритата сграда и ако не е най-, поне е една от най-хубавите, функционално подредени, по енергийна ефективност – най-добрата сграда. Това е сграда, която заслужават нашите колеги заради този труд, обучението, усилията, които влагат, така че ние, гражданите, се чувстваме по-добре, по-защитени, по-сигурни“, каза директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

Той заедно със зам.- министъра на вътрешните работи Енчо Мирчев откри сградата.

Главен комисар Николай Николов допълни, че до дни предстои откриването на обновената пожарна в Карнобат, а в Бургас ще бъде открит учебно-тренировъчен комплекс за доброволци и подрастващи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!