Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт на Красимира Стоянова

7
Красимира Стоянова, концерт от ММФ „Варненско лято“, диригент Георги Димитров
Снимка: Росен Донев / ММФ „Варненско лято“

На 20 август в рамките на международния музикален фестивал „Варненско лято“ се състоя концерт на Красимира Стоянова с участието на симфоничния оркестър на държавна опера Варна бяха изпълнени. В летния театър, под диригентството на Георги Димитров бяха изпълнени арии и оркестрови фрагменти от „Аида“, „Отело“, „Силата на съдбата“ на Верди, „Палячи“ на Леонкавало, „Сестра Анжелика“, „Тоска“ на Пучини, „Ла Вали“ на Каталани.

Красимира Стоянова, концерт от ММФ „Варненско лято“ с участието на симфоничния оркестър на Държавна опера Варна, диригент Георги Димитров.
Преди това,на 31 юли, отново в програмата на фестивала Красимира Стоянова заедно с Людмил Ангелов изнесоха рецитал с песни от Чайковски, Рахманинов, Шуберт и Пучини. Този концерт излъчихме директно. Двамата ще бъдат отново заедно пред публиката в София на 17 октомври от 19.30 часа. Концертът в зала „България“ е включен в програмата на фестивала „Пиано екстраваганца“.

През това лято нашата имените певица осъществи майсторски клас в родния си град Велико Търново на 21, 22 и 23 август по проект „Сцена на вековете с поглед към бъдещето“. Майсторският клас завърши с гала концерт на 24 август в залата на МДТ „Константин Кисимов“, а младите певци бяха съпровождани от пианистката Вяра Шуперлиева.

Красимира Стоянова, концерт от ММФ „Варненско лято“, диригент Георги Димитров.
Почитателите на Красимира Стоянова в Пловдив също имаха възможност да я чуят на сцената на Dkjr театър. В концерта на 30 август наречен „Гласът на Камен“ заедно с оркестъра на Пловдивската опера под диригентството на Лучано ди Мартино тя пя заедно с Иван Момиров, Мариана Пенчева, Кирил Манолов, Юлиан Константинов и др.

В звуковия файл може да чуете предаването „Музик мания“ излъчено на 22 септември.

Снимки: Росен Донев / ММФ „Варненско лято“
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени