Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС се регистрира в ЦИК за участие в парламентарните и президентските избори

| обновено на 24.09.21 в 15:14
Мустафа Карадайъ
Снимка: БГНЕС

ДПС се регистрира в Централната избирателна комисия за участие в извънредните парламентарни избори, както и за президентските.

Лидерът на Движението Мустафа Карадайъ поясни, че след заседание на Централния съвет ще бъдат приети критерии за номиниране на собствена кандидат-президентска двойка.

Карадайъ обвини служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков и президента Румен Радев в оказване на натиск при провеждане на изборната кампания на ДПС.

Карадайъ ще представи в Брюксел данни за полицейско насилие върху членове и симпатизанти на Движението за права и свободи.

"Към Радев и Рашков се обръщам, че с най-мракобесните комунистически прийоми не е почтено, не е достойно да печелиш избори и да се отнасяш към своите политически опоненти".

Вътрешният министър Бойко Рашков определи като спекулации твърденията на ДПС, че действа с комунистически приоми и че се погазват човешки права:

"Това са политически спекулации на тази политическа партия. Помолих да ми дадат конкретни данни за случаи. На голи твърдения аз не вярвам".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени