Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огромни опашки по британски летища след техническа повреда

Летище „Хийтроу“, 8 юни 2021 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Огромни опашки от пътници са се оформили на британското летище „Хийтроу“ след проблем с автоматичните машини за проверка на електронни паспорти. На някои пътници се е наложило дори да останат по самолетите. Не се уточнява какъв точно е техническият проблем, но той се е появил и на други  летища, като Единбург и Манчестър. 

Порталите за паспортна проверка, които са на самообслужване, са блокирали, в резултат на което са се оформили огромни опашки. За да не се утежнява повече обстановката на „Хийтроу“, е било забавено слизането на пътниците от някои самолети.

От летищните власти на „Хийтроу“ съобщиха, че знаят за проблема с електронните портали, които по принцип се обслужват от гранична полиция, която е към на Министерството на вътрешните работи ("Хоум офис").  

Говорител на "Хоум офис" заяви за "Скай нюз", че техническият проблем е засегнал няколко летища, но вече е отстранен. Въпреки това  дългите опашки по летищата са останали, поради голямото натрупване на пристигащи полети. Много пътници са се оплакали от ужасните условия по опашките и че дори след съобщението за отстраняване на проблема им е отнело 3 часа да стигнат от паспортна проверка до багажно отделение. 

От "Хоум офис" са отказали да посочат каква точно е причината за повредата.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени