Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България победи Куба на СП по волейбол в София

Националният волейболен отбор на България за младежи до 21 години продължава напред в следващата фаза на Световното първенство за тази възраст, на което е съдомакин с Италия, след като записа втора поредна и категорична победа. Момчетата на селекционера Найден Найденов удариха и връстниците си от Куба с 3:0 (25:21, 25:22, 25:21 точки) във втората си среща от Група В на Мондиал 2021, играна тази вечер в зала "Левски София"

Така българските "лъвчета" имат 2 победи от 2 мача и 6 точки, с колкото е и отборът на Полша. Двата тима със сигурност продължават напред в следващата фаза на шампионата на планетата, като ще се съберат с първите два отбора от Група D, която също се играе в София. Най-вероятно това ще бъдат Бразилия и Русия. Утре (25 септември) от 19,00 часа България ще играе с "Дружина полска" в директен спор за първото място в групата.


От друга страна това беше втора поредна загуба за Куба, като заедно с тима на Бахрейн ще продължат да играят за разпределение на местата от 9-о до 16-о.

Над всички за българския тим отново беше Денис Карягин със 17 точки (1 блок, 1 ас и 56% ефективност в атака) за победата. Александър Николов добави още 13 точки (1 ас, 55% ефективност в атака и 25% позитивно посрещане) за успеха.

За кубинците играчът на италианския гранд Лубе Марлон Янт Ерера (1 блок и 43% ефективност в атака) и Хосе Мигел Гутиерес (2 блока, 1 ас, 41% ефективност в атака и 21% позитивно посрещане) реализираха 13 и 12 точки.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна