Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лари Луполоувър остана без квота за зимните олимпийски игри в Пекин догодина

Лари Луполоувър
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът на България Лари Луполоувър не успя да спечели квота за Зимните олимпийски игри в Пекин. Американецът с български паспорт завърши на 22-ро място на международния турнир по фигурно пързаляне от сериите "Чалънджър" в германския град Оберстдорф, който е олимпийска квалификация.

Луполоувър събра сбор от 163.80 точки за изпълнение на кратката (61.82 точки) и волната си програми (101.98 точки).

Победата в Оберсдорф спечели американецът Винсънт Жу, който с успеха си донесе трета квота за американците. Същото направи и Марк Кодратюк за Русия, който завърши трети. Останалите 5 визи за Пекин догодина отидоха при Франция (спечелена втора квота), Италия (спечелена втора квота), Корея (спечелена втора квота) и Австралия.

Така на игрите догодина в китайската столица с по трима фигуристи ще са Русия, Япония и САЩ, с по двама Франция, Италия, Корея и Канада, а с по един представител ще са Австралия, Азербайджан, Беларус, Китай, Чехия, Естония, Грузия, Израел, Латвия, Мексико, Швеция, Швейцария и Украйна.

На Nebelhorn Trophy 2021 утре продължава битката при жените, които се борят за 6 допълнителни квоти. Александра Фейгин гарантира участието на България на олимпиадата, като извоюва своята виза за Пекин на световното в Стокхолм през март, където тя завърши 17-а.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна