Eмисия новини
от 16.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Covid зоната в Плевен приема пациенти

Снимка: БНР

В Плевен започна прием нова COVID зона в извънболничната помощ.

Така към момента пациентите за домашно лечение с коронавирусна инфекция ще получават безплатни лекарства в болниците „Свети Пантелеймон“ и „Сърце и мозък“.

Районната здравноосигурителна каса е сключила споразумение с "Кардиологичен медицински център" в МБАЛ „Сърце и мозък“. В COVID зоната се прави преглед за съмнение за коронавирусна инфекция. Извършва се и лечение на пациенти с потвърден COVID-19, с лека или лека към средна степен на тежест на заболяването. То включва два прегледа от лекар-специалист в рамките на 10 календарни дни от датата на доказване на заболяването. Прегледите предвиждат, по преценка на лекаря, лабораторни изследвания. При необходимост лекуващият лекар може да назначи лекарствени продукти за домашно лечение от позитивния лекарствен списък.

В тази зона, както и в МБАЛ „Свети Панталеймон“ се приемат пациенти, изпратени от общопрактикуващите лекари, може обаче и по собствено желание.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.