Eмисия новини
от 16.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Перник събират опасните битови отпадъци

За втори път тази година, мобилният събирателен пункт за опасни битови отпадъци от домакинствата ще бъде в Перник. В понеделник жителите на общината могат да предават безплатно генерираните в домакинството опасни отпадъци.

При предходната кампания - на 16 април, перничани са предали общо 429 кг опасни отпадъци като лекарства с изтекъл срок на годност, мастила и замърсени опаковки, домакински препарати и химикали, лакове и бояджийски материали, живак и живак съдържащи уреди.

На 27 септември те отново ще могат да сторят това, предотвратявайки по този начин замърсяването на околната среда с опасни за здравето отпадъци. От 10 до 13 часа, пунктът ще бъде в центъра на града - на паркинга до Регионалния исторически музей, а от 13.30 до 16.30 часа- в кв. „Изток” - пред местното кметство.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.