Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимир Стоилов: Който е по-добър, той ще спечели

Снимка: БГНЕС

Ще играем футбол, който отговаря на името Левски. Това заяви старши треньорът на „сините“ Станимир Стоилов на днешната си пресконференция преди Вечното дерби с ЦСКА София. Двубоят на Националния стадион „Васил Левски“ е в неделя от 16:30 часа, ще го предаваме пряко по "Хоризонт". 

„Днес на тренировката ще направим опит да вклюим тези играчи, които са с проблеми, в тренировъчен процес, така че ще имаме яснота след тренировката, надявам се някои да се възстановят. Според мен тактиката, която трябва да търси Левски, е тази, която отговаря на името Левски. Не можем да не си позволим да играем друг футбол, освен нашия. Всеки отбор и треньор иска да играе агресивно, винаги хладният ум е плюс в такива мачове. Ние трябва да правим минимални стъпки напред, срещаме лидерите в последните години, в тези срещи ще видим какво е нивото ни, трябва да играем за победа“, започна той.

Мъри е на мнение, че няма фаворит в дербито и който покаже повече майсторство и класа, ще спечели мача. „В тези мачове няма явен фаворит – имало е такива, в които е побеждавал отборът в по-слаба форма, а и такива, в които се е решавал от класата. Сега трябва да компенсираме с повече организация и дисциплина, и без левскарския дух няма да стане. Клубът израсна последните две години най-вече откъм увереност и финансиране, могат да си позволят повече и по-класни играчи. Ако трябва да съм честен, в моята глава ние сме си фаворити. Фаворитът трябва да защити позицията си на такъв на терена. Трябва да изиграем мача без значение кой е фаворит. На терена който е по-добър, той ще спечели. Не, няма никакви индивидуални притеснения. Специално в последните три мача виждам голямо желание и характер в играчите. Утре трябва да вдигнем усилията, напрежението и представянето на терена, защото ще срещнем по-сериозен съперник. Който успее да покаже повече майсторство и класа, той ще спечели мача“.

„Утре ще има привърженици, ние трябва да покажем нашата класа и възможности и тогава да кажем дали имаме или не такива, всичко ще се види на терена. Победа за Левски, така е било в повечето ми участия. За нас ще бъде важно а спечелим от чиста увереност, да повярваме в собствените качества и възможности. Това ще донесе много позитиви. Нови травми в отбора няма. Аз смятам, че доста трудно можем да се изненадаме - познаваме се добре и отборите, и треньорите. Ако си работил по-дълго време, можеш да правиш повече тактически уловки. Не очаквам обаче чудеса – двата отбора се познават толкова добре, трудно някой може да говори за някакви суперизненади. Всички се надяаме, от друга гледна точка, работата която върши на терена в защита, отдаденост на тренировки – на него му липсват само головете. От това по-подходящ момент да спре сушата във Вечното дерби няма“, завърши Стоилов по отношение на нападателя Билал Бари.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!