Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 с труден успех над Царско село

ЦСКА1948
Снимка: БГНЕС

Футболистите на ЦСКА 1948 надиграха състава на Царско село с 1:0 в среща от 9-ия кръг в Първа лига, изиграна на стадион "Васил Левски". Голмайстор: Галин Иванов в 28-ата минута.

Домакините бяха по-активния отбор от самото начало на мача, като успяха да овладеят средата на терена и да наложат териториално надмощие над своя съперник. Логично и положенията пред вратата на гостите от Царско село не закъсняха - още в 10-ата минута Чочев стреля с глава след подаване от левия фланг, но вратаря Георгиев улови. Въпреки по-добрата игра на "червените" през първото полувреме, гостите пропиляха златен шанс да стигнат до гола в 14-ата минута. При контраигра трима футболисти на Царско село останаха срещу само един от ЦСКА 1948, но Мезу се забави и ударът му бе избит. Дойде и 28-ата минута, в която "царете" оставиха непокрит в наказателното поле Галин Иванов, който след като овладя, стреля без да се бави, топката рикошира в крака на Василев, излъга вратаря Георгиев и влезе в мрежата - 1:0. В края на полувремето Денислав Александров направи непростим пропуск, като от 3-4 метра не можа да вкара в опразнената от Георгиев врата.

Втората част започна интересно, с атаки към двете врати и двата тима бързо си размениха по един пропуск. Първо Мезу пропусна от изгодна ситуация, а след него и Александров стреля високо над напречната греда от позиция, от която трябваше да бъде по-съсредоточен и да отбележи. Десет минути след началото на втората част Русев опита да изненада Георгиев, но вратарят се справи добре и парира удара. Малко след това отново "червените" бяха близо до гола, но от 7-8 метра Галин Иванов не уцели вратата. В 70-ата минута Лозев спря непозволено атака на гостите от Царско село, което бе достатъчен повод на съдията Георги Димитров да му покаже втори жълт и съответно червен картон. Останали с човек по-малко на терена, футболистите на ЦСКА 1948 опитаха да затворят пространствата в своята половина и го направиха добре, като инициативата отиде в играчите на Царско село, но те така и не успяха да се справят с добре организираната в дефанзивен план игра на ЦСКА 1948.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени