Eмисия новини
от 22.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Община Велико Търново изкупува частни имоти, за да разшири гробищния парк

Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

Община Велико Търново ще изкупи 26 декара частни имоти, за да реши проблема с изчерпващите се места в гробищния парк на града.

Шест са частните парцели с площ от 3 до 7 декара, които предстои община Велико Търново да изкупи за разширението на гробищния парк.

Поземлените имоти са обработваеми земи в северозападната част на парка. Общината предлага имотите да бъдат изкупени от собствениците, за да бъде избегната по-дългата процедура по принудително отчуждаване на терените. В общинския бюджет са предвидени 22 783 лв. по цени, определени от лицензиран оценител.

Предложението за изкупуването на земите предстои да бъде разгледано от Великотърновския общински съвет идната седмица. Управителят на общинската фирма „Обредни дейности“ Методи Петров очаква разрешение от общинските съветници дружеството да инвестира над 50 000 лева за закупуването на допълнителни мемориални стени и урнови ниши за гробищния парк.  

„Обредни дейности“ е най-печелившата общинска фирма, сочат годишните и шестмесечните отчети, които предстои да приемат съветниците.  Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.