Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изнесени пунктове за Covid ваксинация в няколко града в страната

Снимка: ЕПА/БГНЕС

И днес изнесени пунктове за ваксинация срещу Covid-19 ще има в няколко града в страната.

В София ваксини ще се поставят в пет от търговските центрове от 13 до 18 часа, както и в Културния дом в парка до езерото в ж.к. „Дружба“ от 9 до 16 часа.

В Пловдив, Бургас и Варна пунктове ще бъдат разположени в голяма верига хранителни магазини. В Плевен ваксини ще се поставят на площад „Възраждане“ пред Мавзолея - от 8 ч. до 12 ч. Във врачанското село Крушовица отново от 8 до 12 часа мобилен екип на Центъра за спешна медицинска помощ ще извършва имунизации в района на общинския пазар.

Нов пункт за ваксинация ще бъде отворен от утре в София. Той ще бъде разположен между двата изхода на метростанция "Свети Климент Охридски" - този към университета и този към Орлов мост, обясни заместник-кметът Дончо Барбалов:

"Работното му време ще бъде от два до седем часа всеки работен ден. Ваксините ще бъдат от всички, които са разрешени за ползване в ЕС. Досега над 25 хиляди дози са поставени във ваксинационните пунктове на Столична община и приблизително същият брой са поставени в общинските ДКЦ-та, където се извършва ваксинация през седмицата".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна