Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов ваксинационен пункт в метрото от днес

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Столичната община отваря нов пункт за ваксинация в метрото от днес. Той се намира на връзката между метростанците „СУ "Св. Климент Охридски" и „Орлов мост“. 

Изнесеният кабинет ще работи всеки делничен ден от 14,00 до 19,00 ч. Медицински екип от ДКЦ 11 ще имунизира желаещите граждани с всички, разрешени от ЕС ваксини. 

Входовете към пункта са откъм Княжеската градина, откъм Орлов мост през подвижната пътека към университета, както и през самата станция „Софийски университет“. Достъп до него ще имат всички, които пътуват с метрото.

Първият изнесен кабинет в метрото, който беше разкрит в началото на септември се намира в метростанция НДК откъм бул. "Патриарх Евтимий". Неговото работно време е: понеделник, сряда и петък - от 8,00 до 13,00 ч , а вторник и четвъртък - от 13,00 до 19,00 ч. В него на ден се имунизират между 30 и 70 души.

Ваксинационните пунктове в метрото се разкриват по инициатива на Столичната община и кмета на София Йорданка Фандъкова, за да се даде възможност на повече столичани да се имунизират.

Ваксините се осигуряват от Столичната РЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и дирекция „Здравеопазване“ на Столичната община.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени