Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ: Служебното правителство да даде пълната информация за заседналия кораб

Снимка: Мая Щърбанова

Областният координатор на ГЕРБ в Добрич Деница Сачева настоява още днес служебното правителство  да направи изявление с пълната информация, която има по случая със заседналия товарен кораб край местността „Яйлата“.

„Да пресече спекулациите и слуховете, които вървят, включително и съмнения за застрахователни игри и за договорки с корабостроителя, така че нека успокоят населението тук в района, което наистина се притеснява. Крайно време е вече да има реални, конкретни действия и конкретно да се отпуснат средства на "Морска администрация", за да може да се свърши работата и да се направи план затова как да бъде разтоварен корабът".

Според бившия областен координатор на ГЕРБ в област Добрич адм. Пламен Манушев трябва да се назначи и  кризисен щаб, който да предотврати екологичната катастрофа в района.

Шести ден не се правят никакви опити заседналият край бреговете на  „Яйлата“ турски кораб да бъде разтоварен и изтеглен.

„Държавата категорично трябва да се намеси, за да се извади кораба от камъните и да не се допусне товарът от 3 000 тона азотна тор да попадне в морето“, заяви Пламен Манушев. Според него подобен случай на бездействие от страна на държавата няма в най-новата ни морска история.

Притесненията са и заради метеорологичната прогноза, според която в следващите дни морето ще стане бурно, което заплашва корабът да бъде разбит в скалите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени