Eмисия новини
от 22.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Трета година съдят бившия шеф на общинската болница в Дупница

Росен Тимчев
Снимка: Кирил Фалин

Поредно заседание мина в Районния съд срещу бившия управител на общинската болница в Дупница Росен Тимчев. Обвиненията  срещу него са в злоупотреби със служебното положение -  взети пари от касата, които не са върнати в срок, в размер на 25 000 лв. Следващото заседание е насрочено за ноември.

Другото обвинение, което е обект на това дело, е, че Росен Тимчев е използвал служебното си  положение и е подписал договор с мобилен оператор, от който е получил изгода за себе си.

Тимчев извършил незаконни транзакции в своя полза за сметка на паричните средства на болницата, пише в обвинението. Като бонус получил и 9 мобилни телефонни апарата от различни марки.

Обвиненяата срещу Тимчев са отпреди близо 3 години. Едното от тях, е че е  продал на болницата в Троян апарати за хемодиализа, като сам определил цена от 5 хил. лева за всеки от тях, предвид че рециклиран такъв апарат струва около 15 хил. лева, при това без да има право да се разпорежда с дълготрайни активи и без разрешение на принципала.

Росен Тимчев до момента има две присъди - пробация. Едната е за използвана при назначаването му за управител през 2016 год. фалшива диплома за завършена степен на образование като здравен мениджър. Втората му присъда е за фалшива бележка, представена в Районна прокуратура в Дупница, че е платил гаранция от 1000 лв., за да не влезе в ареста .

Тимчев е бивш общински съветник, бил е и кандидат за кмет на Дупница.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.