Eмисия новини
от 22.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Голям интерес към ученически конкурс, обявен от Окръжен съд – Кюстендил

Снимка: Кирил Фалин

Окръжният съд в Кюстендил и районните съдилища в Кюстендил и Дупница организират за втора поредна година областен ученически конкурс „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта“, казаха от правораздавателното ведомство. Интересът и при новото издание  е голям, коментират организаторите.

Конкурсът  е част от образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”. Сред целите на конкурса са да поддържа вярата в правдата и справедливостта в съвременните български ученици, да повишава тяхната информираност за структурата, функциите и значението на съдебната власт в Република България, да формира правна грамотност и култура.

В конкурса могат да участват ученици от І до ХІІ клас.

Те могат да изберат две направленията за изява  - литературно творчество (поезия и проза) и изобразително изкуство (рисунка и приложно изкуство). Отличените участници в двата раздела ще получат удостоверения и материални награди.

Церемонията по награждаването на класираните участници ще се състои на 16 ноември 2021 г., когато се отбелязва Международният ден на толерантността.

Към първото издание на конкурса имаше голям интерес от страна на учениците в областта. В него участваха 116 ученици, като всяко дете получи награда. Родиха се оригинални композиции. Част от отличените картини бяха използвани за илюстрации на една от новите

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.