Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИТН се регистрира в ЦИК за предсрочния вот

| обновено на 27.09.21 в 12:45
Снимка: БГНЕС

Резултатът ни ще е такъв, какъвто решат българските избиратели. Това заяви зам.-председателят на партия „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, който днес регистрира формацията в ЦИК за участие в предсрочните парламентарни избори.

От ИТН внесоха 3700 подписа. Йорданов заяви, че не се страхува от новата формация на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев и допусна, че евентуално партньорство за формиране на правителство в новия парламент:

„Появата на нови политически формации е нещо прекрасно за българския политически живот. Това е демокрацията. Как може някой да се страхува от това?! В следващия парламент с ДПС и ГЕРБ е абсурдно да имаме каквито и да било взаимоотношения, контакти, подкрепа, както искате го наречете. Така че с всички останали, които влязат, особено що се отнася до „Демократична България“ и, предполагам, че ще влязат новата формация, логично е да бъдем, как да кажа, партньори, понеже целите ни са едни и същи. Сега, дали ще има разум, защото в миналия парламент, нямаше разум - това предстои да видим“.

Йорданов коментира и данните от последните социологическите проучвания, които дават по-ниски проценти доверие на партията му:

„Не, човек не може да се ядосва на някой, който греши. Може само да се забавлява с резултатите“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени