Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 3 октомври (неделя) в НАТФИЗ

Доц. Мирослав Цветанов прави чудеса от хартия в спектакъл-демонстрация

Снимка: Театър Слон

Необичаен спектакъл-демонстрация готви доц. д-р Мирослав Цветанов за невъзможните възможности на хартията - този толкова разпространен и много художествен материал, който отдавна сме свикнали да е част от живота ни.

На какво е способна дървесната целулоза? Може ли освен да пишем върху нея - да използваме хартията като глина, да я направим изключително здрава, или изведнъж да стане прозрачна...? Безбройни са нейните превъплъщения. Огромна и стара е ролята ѝ и в изкуството, но може ли и още? Може ли дори това, което на пръв поглед изглежда невъзможно?

Досещате се какви са отговорите на тези въпроси от страна на доц. Цветанов, но ако искате доказателства, посетете на 3 октомври (неделя) „Сцена 47“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ от 19.00 ч. Входът е свободен.

„Хартията освен в бита, е и в изкуството, включително и на театралната сцена. Ще разкрия неподозираните възможности на този достъпен материал. Моята работа е да създавам театрални кукли – както за деца, така и за възрастни. Самият процес е много интересно занимание“, обясни пред Радио София доц. Цветанов.

В рамките на един час ще бъдат демонстрирани много от най любопитните превъплъщения на хартията не другаде, а именно на сцената, където тя стои най-художествено.

В главната роля хARTиятае проект за публична и дигитална среда. Един уникален формат, който ще може да намерите в някои от най-популярните интернет платформи. Той е насочен както за професионалисти и студенти от различни специалности, така и за любознателната широка аудитория.

Чуйте разговора на Мария Бояджиева с доц. Мирослав Цветанов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени