Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМРО се регистрира за изборите за президент и парламент

Партията ще участва със своя кандидат-президентска двойка, но имената на тандема ще станат ясни през следващите дни

| обновено на 27.09.21 в 16:01
Снимка: ВМРО, пресцентър

ВМРО също се регистрира в ЦИК за вота на 14 ноември. Партията ще се яви самостоятелно на изборите за президент и парламент.

Организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов заяви, че кандидатите за „Дондуков“ 2  ще бъдат обявени до дни:

„Още не сме взели окончателно решение кой ще бъде кандидат за президент и за вицепрезидент. Борим се за това да защитаваме българският национален интерес и доказахме, че когато сме били в българския парламент не позволихме по никакъв начин в България да се спекулира с цени на електроенергия, вода или парно, така че надявам се българските граждани, отрезвели от последните два избора с това да търсят нови кумири, както и в момента се създават такива, защото проекти на чужди посолства, изпълняващи джендър либерални политики за нас от ВМРО е недопустимо да съществуват в България“.

Влизаме в надпреварата с твърдото убеждение, че в следващия парламент има място за патриотична формация като ВМРО. Ние винаги сме отстоявали само и единствено българския интерес и по тази причина за нас е важно да продължим да бъдем фактор в политиката, който да носи разум и да отстоява християнските ценности и българщината, каза още при влизането в ЦИК Ангелов и допълни, че в 47-ия парламент ВМРО ще направи нужното да има разбирателство и единомислие между различните партии, защото България има нужда от стабилност и от редовно правителство особено в разгара на тежката икономическа криза.

На въпрос с кого биха работили в парламента организационният секретар на ВМРО отговори:

„С всички партии, които не обслужват чужди интереси, не толерират джендър идеологията и други подобни извращения“. Категорично той изключи възможността за коалиция с участието на ДПС.

На последните парламентарни избори ВМРО се яви в коалиция с „Воля“ и НФСБ, но обединението им „Българските патриоти“ не успя да влезе в НС.

Организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, членът на националното ръководство Александър Сиди, председателят на столичната организация Владимир Митов и депутатът в 44-ото НС Мария Цветкова, придружени от представители на младежката организация на партията, внесоха в ЦИК документите за регистрация на ВМРО за предстоящите избори на 14 ноември 2021 г./ Снимка: ВМРО

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени