Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асен Василев: Има средства за довършване на АМ "Хемус", въпрос на организация е

Снимка: БГНЕС

Има средства за довършване на магистрала "Хемус", каза в Плевен бившият финансов министър Асен Василев, който се срещна с плевенчани и разговаря с тях за новия проект „Продължаваме промяната“. Плевен беше последният град от обиколката на Асен Василев и Кирил Петков, който поради заетост не посети днес областния град.

В централно кафе Асен Василев отговори на десетки въпроси. За магистрала "Хемус" обясни:

"Трябва да се завърши максимално бързо. Пари има да се завърши магистралата, въпрос е на организация на дейностите. Пари има достатъчно".

"Няма как да бъде реализиран като проект. Може и трябва да стане е да се удължи животът на реакторите в Козлодуй, допълнителни ядрени мощности да бъдат изградени в Козлодуй. Причината е много проста - площадката на АЕЦ "Белене" не отговаря на условията след Фукушима. Много по-важно за региона според мен е да се оправи сега, както говорихме с гражданите, напояването, за да тръгне истински земеделието като част от плана за възстановяване пълно 3D картиране на геотермалните ресурси, за да може да почне този тип енергия да се използва. Развитие допълнително на индустрията, да се надгради Медицинския университет".

Дали трябва да е задължителна ваксинацията:

"Всички хора в нашата кампания са ваксинирани, но това трябва да е по собствено желание. Мерките да са съобразени с това доколко може да се разнася заразата на определени места. Да подходим чисто прагматично към ситуацията, а не идеологически и не на последно място, може би малко и на шега, но как да ви кажа - "Пфайзер", освен ваксини, произвеждат и виагра. Така, че колкото виаграта може да навреди на мъжката аудитория, толкова и ваксината, според мене".

А в близост уличен музикант на въпрос - каква песен би изпълнил на политиците, каза:

"Те се разделиха на "Левски" и ЦСКА.  И си играят мача, а пък ние по трибуните се бием и се трепем. Да слушат каквото им пее народа, те са слугите. Те трябва да ни пеят песен. Аз пея за хората, не за политиците", сподели разсъжденията си музикантът.

Снимка: Латинка Светозарова

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени