Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест са кандидатурите за президент на БФС

Шестима са кандидатите за президент на Българския футболен съюз на предстоящият извънреден конгрес на централата на 12 октомври.

До края на работното време - 17.30 днес, документи са подали досегашният председател Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, спонсорът на “Марица” (Пловдив) Христо Христов, мениджърът Георги Захариев и Ивайло Дражев, бивш собственик на  несъществуващия “Черноморец-Бургас” от София.

В следващите дни специална комисия ще разгледа документите на всички кандидати, за да обяви решението си на 1 октомври, когато ще бъде публикуван окончателен списък за конгреса.

Проблеми може да има с кандидатурата на Георги Захариев, който е издигнат от ФК “Пирдоп”, защото е действащ мениджър, а това е забранено от нормативните документи на ФИФА и УЕФА. Вероятно обаче е успял да прехвърли бизнеса си на друг, като ще бъде направена проверка и в Търговския регистър.

Конгресът на БФС трябва да се състои на 12 октомври от 10 часа в зала 1 на НДК, като бе свикан по съдебен ред от Димитър Бербатов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени