Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адриан Андреев отпадна след оспорван мач в София

Адриан Андреев не успя да запише първа победа в София.
Снимка: Sofia Open

Адриан Андреев отпадна в първия кръг на турнира по тенис на твърда настилка от сериите ATP 250 в София с награден фонд 481 270 евро. Участващият с "уайлд кард" българин загуби от Миомир Кецманович (Сърбия) с 6:7(7), 4:6 след 109 минути игра в зала "Арена Армеец".

Двубоят беше много равностоен, но 62-ият в световната ранглиста Кецманович се възползва по-добре от шансовете си и стигна до успеха.

22-годишният сърбин нанесе първи удар с пробив за 6:5, след което сервираше за първия сет, но Андреев върна брейка и се стигна до тайбрек. В него 319-ият в света българин навакса пасив от 3:5 точки и дори стигна до сетбол при 7:6, след което Кецманович взе три поредни разигравания, а с това и частта.

Андреев допусна ранно изоставане от 0:3 гейма във втория сет, като при 2:4 пропиля аванс от 40:0 при подаване на съперника и общо четири брейкбола. Той все пак върна пробива, когато съперникът сервираше за мача, но в първото разиграване при 4:5 българинът получи мускулен проблем в лявото бедро и Кецманович се възползва, за да затвори мача.

"Андреев игра добре и ме затрудни, но и аз допуснах доста грешки, особено във втория сет, когато направих доста двойни грешки (б.а. общо 6), които му позволиха да се върне. Все пак се радвам, че успях да спечеля", коментира сърбинът.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени