Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германско-българската търговска камара и фондация „Каузи“ обсъждат корпоративната прозрачност

Снимка: Германо-Българска индустриално-търговска камара

Корпоративната прозрачност на компаниите и отчетността в работата им ще дискутират Германско-българската индустриално-търговска камара и фондация „Каузи“. Целта на конференцията е да предизвика по-голяма обществена чувствителност към почтеността и публичността на българските компании. 

Основната тема в днешното събитие ще бъде представянето на резултатите от второто за България проучване за състоянието на нефинансовото отчитане на българските компании. Чрез ежегоден мониторинг, обмяна на опит и трансфер на ноу хау от водещи компании организаторите смятат, че ще повишат капацитета на фирмите да докладват своето въздействие върху икономиката, обществото и околната среда. Дискусионните панели ще засегнат прехода към задължително устойчиво отчитане и въвеждане на пакет от нормативни промени на европейско ниво, свързани с изпълнение на приоритетите на европейския Зелен пакт.

Ключов гост и говорител на конференцията ще бъде Мария Алексиу, член на Управителния съвет на най-голямата европейска мрежа за корпоративна устойчивост и отговорност.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени