Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиев носи своята отговорност за това, което е извършил, когато ние дори не сме работили с него

Филип Станев: Казусите с Петков и Василев са останал назад дневен ред

Със Слави Трифонов даваме пример на останалите как не е задължително партийният лидер да бъде бащица на нацията

Филип Станев
Снимка: Ани Петрова

"Обстоятелствата, свързани с минали проекти или минали действия на Кирил Петков и Асен Василев, са вече останали назад във времето на дневен ред". Това заяви пред БНР Филип Станев от партия "Има такъв народ" и уточни, че някои обстоятелства и факти не могат да бъдат проверени веднага:

"Двата казуса са такива - свързаният с г-н Василев - за кражба на интелектуална собственост - вече е в съда, както самият той каза, а другият - свързан с двойното гражданство на г-н Петков - е в конституционния съд. Нека да се произнесат компетентните институции, нека да направим така, че да спазваме докрай закона и да престанем с взаимните обвинения, с войните, със словесните битки".

Станев подчерта, че основният враг на протестните партии са ГЕРБ и Бойко Борисов.
Той не отговори директно дали лидерът на ИТН Слави Трифонов ще бъде в партийните листи за парламентарния вот на 14 ноември и коментира:
"Няма как да няма персонални промени в листите на ИТН за следващите избори. Слави Трифонов стои с цялото си име и авторитет от самото начало. Със Слави Трифонов даваме пример на останалите как не е задължително партийният лидер да бъде бащица на нацията - да застане начело и да поведе към светлите бъднини. Без обединение на нацията не може да се случи нищо добро, защото не може един човек да оправи нещата".

"Петър Илиев никога не е бил член на ИТН, той беше наш консултант по време на референдума. Той никога не е бил политическо лице, с нас е общувал като експерт. Ако Илиев бъде санкциониран от тази Етична комисия, той носи своята отговорност за това, което е извършил много назад във времето. Това се е случило във време, когато ние дори не сме работили с него по референдума. Станев подчерта, че казусът около книгата и обвинението в плагиатство на номинирания за правосъден министър и вицепремиер в проектокабинета на ИТН Петър Илиев ще се реши в съда. ... Ние така работим, стоим зад своите хора, но нямаме провиденческа мисъл, за да знаем как ще се развият събитията или да можем да проверим всичко за всеки", заяви Станев.

Той беше категоричен, че ИТН няма проблем с кадровата политика

Интервюто на Снежана Иванова с Филип Станев в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна