Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътните фирми излизат на протест въпреки разговорите с правителството за спрените плащания

Снимка: БГНЕС

Утре ще се проведе национален протест на пътните фирми ,въпреки днешните разговори с представители на правителството за спрените плащания. 

Държавата е готова с предложения за разрешаване на казуса по договорите за текущо поддържане и ремонт на пътищата, каза заместник-министърът на регионалното развитие Валентин Граматиков.

Той допълни, че е необходимо да се постигне споразумение приемливо и за двете страни

Смятам, на базата на срещата днес, че то такова ще стигнем! Има неща, които не можем да ангажираме със срокове или с абсолютни суми пари, които трябва да се разплатят. Скоро!“

Предложението ще бъде огледано от юристите на браншовата камара „Пътища“, подчерта Стефан Чайков - председател на Управителния съвет на Камарата, който проясни

„На този етап това, което е на масата, е правната рамка, плюс частично предложение по отношение на финансовата, но ще коментираме параметри, след като проведем среща с министър-председателя, която очакваме, след като той получи доклада от работната група“.

От камара „Пътища“ са получили уверение, че ще получат частични разплащания въз основа на съществуващи правни основания и налични 100 милиона лева, гласувани от Народното събрание.

Има възможност и за допълнителна сума за разплащане на старите задължения, посочи Стефан Чайков и допълни:

„От днешна гледна точка, по-скоро изглежда, че ще има зимно поддържане на пътищата“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна