Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Провадийското педиатрично отделение се обновява благодарение на дарители

Докато мечтаем един ден българското детско здравеопазване да бъде на нивото на високите заявки, че децата са ни най-важното и най-големият приоритет, те продължават да се лекуват в педиатрични отделения, в които няма дори една играчка или детска книжка. Детските кътове в педиатричните отделения са едно от малкото места в болниците, които те със сигурност биха искали да посетят. Ако ги има, разбира се. 

Благодарение на българи в чужбина и такива, които милеят за страната ни, дори и на хиляди километри от нея, е инициирана групата за благотворителни инициативи "Ангели за България".  От ноември 2020г. насам у нас са обзаведените цели 20-сет педиатрични отделения, в 20-сет държавни болници. Това каза за Радио Варна един от директорите на организацията и дарител Анелия Траянова. 

Този месец благотворителен жест от "Ангели за България" ще получат педиатричните отделения в болниците в Провадия и Велинград.

Благотворителната инициатива “Ангели за България” е подета от българите във Великобритания, които събират мебели, книжки и играчки, за да обзаведат детски кътове в педиатричните отделения в държавните болници у нас. 

Инициаторите на каузата се обръщат вече и към сънародниците си в България. Всеки, който има запазени детски книжки и играчки, може да ги изпрати на българския адрес за дарения на организацията, а те ще ги преразпределят към кътовете, които обзавеждат. Играчките може да са дървени или пластмасови, но не и плюшени, защото не подлежат на болнична дезинфекция.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна