Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Google сформира нов екип за киберсигурност

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Компанията Alphabet Inc обяви във вторник, че нейното подразделение Google е сформирало нов екип, който ще работи за подпомагане на реагирането и предотвратяването на кибератаки срещу правителства и други съответни институции и лица.

"Киберсигурността е начело на всеки дневен ред на борда на директорите, като се има предвид нарастващото значение на експлоатациите на веригите за доставки на софтуер, заплахите от рансъмуер и други атаки“, каза главният изпълнителен директор на Google Cloud Томас Куриан.

"Екипът на Google за действие по отношение на киберсигурността е част от нашия постоянен ангажимент да бъдем най-добрият партньор за нашите правителствени и частни клиенти по време на тяхното пътуване за трансформация на сигурността.“

През август президентът на САЩ Джо Байдън се срещна с ръководители на големи технологични, финансови и енергийни компании, за да обсъди киберсигурността. По-късно министърът на финансите Джанет Йелън заяви, че страната ще използва всички необходими инструменти, за да „нарушава, възпира и предотвратява атаките срещу рансъмуер".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени