Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балкан стартира със загуба в Балканската лига

Снимка: Фейсбук

Баскетболистите на Балкан претърпяха тежка загуба при гостуването си в Израел на Апоел Галил Елион с 45:56 в дебютния си мач от Балканската лига за сезона. За ботевградчани това бе завръщане в регионалната надпревара след 7 години отсъствие.

Новакът в израелската първа лига отказа българския тим още в първа част, повеждайки с 24:6. Състезателите на Балкан допуснаха домакините да започнат със серия от 11:0 и отбелязаха първи кош едва след повече от 5 минути. Ботевградчани се увличаха в индивидуални действия, стрелбата им не вървеше (25% - 16/64 от игра) и нямаха отговор на играта на съперника, воден от 208-сантиметровия Нимрод Леви. До почивката Балкан пропусна всичките си 12 опита от тройката, имаше 4 асистенции за 20 минути (8 в мача) и макар да спечели с 1 точка втората четвърт – 16:15, авансът на Апоел Галил Елион остана солиден в края на първото полувреме 39:22.

Тройка на Крис Минков в началото на третата част даде надежди на ботевградчани за по-добро представяне, но последва нискорезултатно второ полувреме, в което Балкан нямаше сили за обрат. Авансът на Апоел преди последната четвърт бе 16 точки - 50:34, впоследствие разликата падна под 10, но българският състав така и не застраши водачеството на домакините.

Дерик Маркс завърши с 12 точки за Балкан, но вкара едва 6 от 16-те си опита при стрелбата. Той добави 6 борби и 3 асистенции. С по 8 точки пък се отчетоха Крис Минков и Алихан Демир, а Трейвин Тибодо вкара 6 точки и овладя 10 борби.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна