Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Честит рожден ден на Васил Бинев

Васил Бинев в сериала “Откраднат живот“
Снимка: Фейсбук, личен профил на “Откраднат живот“

Той е български актьор, силно свързан с дублажа, озвучаването на филми, сериали и реклами. Много са известните филмови заглавия, които е озвучавал, като “Дързост и красота“, “Вдовицата в бяло“, “Три съдби“, “Касандра“ и още много други.

Също така е известен и с ролята на бизнесмена и главния злодей Иво Фотев в българския медицински драматичен сериал „Откраднат живот“.

Роден е на 13 октомври 1957 г. Учи актьорско майсторство за куклен театър при професор Николина Георгиева във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“. Завършва актьорско майсторство за драматичен театър в класа на професор Надежда Сейкова.

В началото на 80-те години работи като сценичен работник и осветител в Кюстендилския театър, в който по-късно играе Владиков в „Хъшове“, където си партнира със Стефан Гецов, който също е режисьор.

Настроението на празника споделя в “Нашият ден“ актьорът Васил Бинев:

“Днешният ден е тържествен и приятен, защото много приятели си спомнят за мен, много ми се обаждат. Семейството ми също се вълнува. Получавам подаръци, което е прекрасно. Събирам най-близките си хора, за да се почерпим за празника."

Магията на гласа

"Много се шегувам, когато ме попитат за гласа ми, защото аз нямам никаква заслуга за него освен цигарите, които пуша.

Той е някаква даденост, но за мен другото е по-важно – нещата, в които използвам гласа си, те ме вълнуват повече и желая чрез тях да създавам радост на хората."

Силвия Лулчева и Васил Бинев

Въздействието

"При работата ми в дублажа единствено с тънка емоционалност на гласа трябва да предадеш много събития в една филмова сцена, да обрисуваш един филмов герой, но това е работа като всяка друга и се добива с много труд и опит.

Обичам качествените филми и актьори, които ми се случва да озвучавам. Това е като среща с добър и умен приятел, с който можеш да разговаряш. Много са актьорите, с които съм се срещал в практиката си."

Пожелава

"На слушателите на БНР, с които имам дълга емоционална връзка, желая много мъдрост, която толкова ми липсва в тези шашави години. Сега хората си задават много важни въпроси – честен ли е животът, може ли да имаш доверие в другите, доброто тържествува ли над злото и т.н. Единствено мъдростта може да ти помогне да се освободиш от тези лепкави емоции, да намериш честотата на свободната воля."

Повече за различните образи, които Васил Бинев е озвучавал, и за срещата му със Силвия Лулчева, можете да чуете от звуковия файл.

Снимки: БНТ, Фейсбук - “Откраднат живот“, личен профил
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна