Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славчо Николов от Б.Т.Р: Албумът "Пъзел" казва колко малко неща ни трябват, за да сме щастливи

Снимка: личен архив

На 13 октомври довечера Б.Т.Р. ще представи своя нов албум „Пъзел“, 13-ти поред. Събитието е в НДК. Повечето песни вече да звучат в националния ефир.

Винаги се притесняваме преди да излезем на сцената. Едно такова мащабно събитие се организира много трудно и чисто техническата подготовка е важна. Иначе вече пуснахме два сингъла от новия албум, които се радват на огромно внимание от рок феновете в България", каза пред БНР Славчо Николов.

"Група Б.Т.Р в този състав, в който ще излезе довечера на сцената, вече 28 години е неразделно заедно. Много от песните ни вече влязоха и в учебниците по музика. Албумът е хем в нашия познат стил, хем е различен, надявам се да зарадваме нашите рок фенове.

Песните са написани в първия локдаун - март - май. После записвахме албума. Но не сме засягали директно covid - темата, по-скоро присъства идеята - колко малко неща ни трябват, за да сме щастливи. Дано повече хора са си задали този въпрос.

Но в албума има много светлина, той е много по-оптимистичен албум от предишния...", каза още в "Преди всички" Славчо Николов.

Още по темата в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна